Estudi Castejon a l’escola Juan Ramon Jiménez

Estudi Castejon a l’escola Juan Ramon Jiménez

Estudi Castejon realitzà una conferència a infants d’entre 10 i 11 anys sobre el disseny, on es van explicar les nocions bàsiques del disseny. Els alumnes de l’escola Juan Ramon Jiménez eren els encarregats de portar a terme el disseny del cartell de la setmana cultural que es celebraria en breu. Els infants em van mostrar idees i dibuixos que havien realitzat pel cartell i de manera col·laborativa amb tots els membres de la clase es van generar una sèrie de propostes pel cartell on el resultat final fou el següent:

CartellJuanra_pantalla

Un cartell on l’element central és un dibuix generat de manera col·laborativa amb una pluja d’idees de tot el grup d’infants. Després per donar cohesió al cartell, es va jugar amb colors enèrgics i textures que trobem a l’escola.

Fou una jornada molt enriquidora tant pels infants com pel conferenciant. Els infants van aprendre què és el disseny, a organitzar la informació que havia d’aparèixer al cartell i jerarquitzar-la i com solucionar diferents problemes estètics que apareixen a l’hora de dissenyar un cartell. Els alumnes es van adonar de la importància del plantejament del projecte de disseny ja que sense projecte no existeix el disseny.

Personalment em vaig adonar que la creativitat i l’originalitat en els infants és infinita. Tant de bo els dissenyadors poguessim tornar a ser petits!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*